Powered By Blogger

9/20/22

Защо си мисля, че българите са потомци на траките, според антропологията и ДНК-а то ни?

Какво казва „кръвта“? Да се спори с генетиката, с биологията е доста, доста трудно. Независимо, какво казва „официалната история“ писана по политически причини.

Да започна с Живко Войников и неговото „Сравнение на българската мт-ДНК, с тази на народите в Кавказ, Поволжието, Централна Азия“ автор: Ж. Войников 26.07.2017 г., https://www.academia.edu/34041646/%D0%A1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%BC%D1%82_%D0%94%D0%9D%D0%9A_%D1%81_%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%B2_%D0%9A%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D0%B7_%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE_%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D0%90%D0%B7%D0%B8%D1%8F,  като цитирам следното:

Резултати от изследването на Десислава Нешева и съавт. (2015 г.), ясно показват, че Аспаруховите и Куберовите българи са били изразени европеиди, с изцяло западноевразийски мт-ДНК хаплогрупи, при това стоят повече „медитерански“ (средиземноморски) отколкото съвремените българи, и са по-отдалечени както от западноевропейците, така и от популациите във Волжко-Уралския регион, т.е. наследниците на т.нар. волжки българи, са се формирали при други условия и в комбинация с други народи.“ Десислава Нешевa е български генетик.

Значи, да започенем така, сами Кубрат и Аспарух не са монголци, не са иранци, те са европейци. Много трудно, от гледна точка на ДНК, ще може да се докаже, че българите са пришълци в Европа, ако приемем за вярна официалната ни история, че ние сме именно такива. Защо е така обаче, не е лесно да се отговори. Но според кръвта си българинът е европеец и то от най-старите, както ще видим. Разбира се в училище децата учат друго.

През години, след освобождението са правени ДНК анализи на българския етнос и в голямата си част те заключват следното: Българите са европейци по кръв, а азиатската кръв е толкова малък процент, че е буквално незабележим. Ако наистина бяхме наследници на народ идващ от Централна Азия, със сигурност процентът азиатска кръв при нас трябваше да е много по-висок. Е да, ама не. Тюркоалтайци друг път. За ирански произход пък хич не може да става дума.

По надолу ще прочетете и за самата Десислава Нешева, цитирана от Живко Войников.

Ще си позволя да дам следния цитат: От книгата на историка Ганчо Ценов „Прокоповите Хуни и Теофановите българи“ - Гл.1 - т.4  – Принципът на Ценов се приема - https://chitanka.info/text/27037/1#textstart, та цитирам:

„Понеже някои искаха да докажат по антропологически начин турцизма на българите, проф. Методий Попов се принуди да им отговори, че те не са прави. На едно събрание на повече от 400 естественици, той е чел лекция по расовите въпроси, за която в. „София“ от 17.1.1938 г. пише, че той е казал:

„Когато след три години Биологическият институт привърши започнатите отдавна изследвания, ще стане за всички ясно, че за турански произход на българите не може и дума да става. Кръвните изследвания, антропометричните измервания на няколко хиляди черепа показват, че българите принадлежат към славянската раса.“ Проф. М. Попов сложи край, пише вестникът, на спекулата с нашия расов произход, която вдъхновява различни международни авантюристи и ратници за политическа спекула у нас.“

От библиотека Иван Вазов в Пловдив, успях да си набавя и книгата на Академик Методий Попов “Антропология на Българския народ” том I, БАН София, 1959 – и нека споделя с вас някой от нещата които може да се прочетат там, като дам съответната страница, на която може да бъде прочетено: 

Стр.10 -


Aкадемик Попов прави изключителни мащабни изследвания, нещо което не е правено от негови предшественици 

Стр.9 -


Академик Попов доказва, че българите по произход са европейци и нямат нищо общо с каквито и да било монголци (цитатата, който вече споменахме от книгата на великия Ганчо Ценов), освен това, по политически причини, неговите сказки биват забранени.

Стр.17 -

От гледна точка на антропологията българина е европеец, и то наследник на траки и славяни според Академик Попов - ( уточнявам, за себе си съм приел, че славяните са гети, сиреч траки, така както българите са мизи, сиреч траки)

Стр.21 -


Несъмнено според Академик Попов, българите спадат към европидната раса.

Стр.32 - 


Сиреч, според Академик Попов, българите принадлежат към понтийски или черноморски тип, сиреч са наследници на древното население живяло по земите ни, сиреч са европейци и стари балканци, сиреч няма как да са азиатски пришълци в късния VII век

Стр.33 - 

Според Академик Попов българина е чиста проба европеец

Стр.24 – Според, официалната наука ние сме азиатци, монголци, татари, едва ли не китайци, нека видим характеристиката валидна за монголоидната раса, според Академик Попов (същото определение е възприето в науката Антропология в световен мащаб)


Ние българите, нито кожата ни е жълта, нито пък мъжете да нямаме брада или мустаци. Руси мадами и мъже имаме бол, даже къдрави, а клепачите ни са практически същите като на останалите европейци. Практически нямаме никакви допирни точки с описанието на монголоидната раса. В случай, че сме азиатци по произход, както смело твърдят някой наши учени, приликите с гореописаната раса би следвало да са далеч, повече. Да, ама не.

Стр.122 – От гледна точка на скулите на лицето, българите е типичен европеец


Стр.177 – Вижте, какво пише Академик Попов относно „епикантусът“ (гънката на горния клепач) 


В България при мъжете, едва 0.2 процента имат слабо изразен епикантус

Стр.179 - 

В България при жените, едва 0.5 процента имат епикантус

Според Академик Попов процента монголоидни смешения е изключително малък и практически няма никакво влияние върху произхода на българския народ. Българите са чисти европейци.

Стр.259 - 


Стр.260 - 


Стр.261 - 

Значи и братята македонците споделят същите антропологични белези като нас, а нашата антропология е наследник на древното местно население сиреч траките.

Стр.261 - 

Според Академик Попов, според антропологията българския народ се явява наследник на местното населние живяло по тези земи в древността.

Стр.262 - 


В изследванията на Академик Попов, участват голям брой македонци, а от резултатите е видно, че няма съществени разлики между българи и македонци и спокойно могат да се приемат за един и същ народ (което отговаря на историческата истина).

Стр.262 - 


Та според Академик Попов българите по произход е тракиец, а не монголец, сиреч произхождаме от местно населние поселяващо Балканите от хилядолетия.

Стр.262 - 

Населението в Родопите, поради своята изолация е пример за генетична връзка с древните траки, сиреч това също доказва, че българите по произход за стар тракийски народ, местен, Балкански

Ако заключим изводите от книгата на Академик Попов в едно изречените, то трябва да гласи следното: Българина е европеец, Балканец, със стар местен тракийски произход, а братята македонци са досущ същите и всякакви съвременни претенции от тяхна страна да са отделен народ са допустими, но с уговорката, че това е по тяхна собствена воля, след събития настъпили след 1948г, а при всички събития, ако щеш от неолита още, та до заветната 1948г. те са неделима част от българския етнос.

Лошото е, че изледванията на Академик Методии Попов, не се учат и не стават достояние на българския ученик. Подло и нагло децата ни са заставени да учат в училище небивалицата, че Аспарух е татар или монгол с голяма юрта и клал какви ли не животни в почит на Тангра.

Та, думата ми е, че още през 30-те и 40-те, по късно и през 50те и 60те години на миналия век има изследвания за генетичния произход на българите. Както споменахме, в последствие през годините са правени редица изследвания с подобен характер. Интересно е, че във всички правени изследвания, излиза, че сме местен европейски народ и нямаме нищо общо с Азия. Това се знае, вече близо 100 години. Ако не е генетиката да ти каже, кои са майка ти и баща ти, чии биологичен наследник си и при това с огромна точност, неподлежаща на съмнение, то не знам какво друго по достоверно би доказало нечий произход. Е, винаги има грешки, но когато различни и независими един от друг ескпертни оценки говорят за едно, може, струва ми се, да се доверим, че казват истината.

Изброявам само някои съвременни учени, които в редица научни публикации и статии в медиите, потвърждават, че българите сме европейски народ по произход. Не само европейски, но и в кръвта ни тече същата кръв, като на хората обитавали земите ни преди между 10 и 25 хиляди години. Ето само някой имена: Инж. физик Евгени Делев - директор на Българския генетичен проект,

Акад. Ангел Гълъбов

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB_%D0%93%D1%8A%D0%BB%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D0%B2 , Мила Салахи, Десислава Нешева (която вече споменахме), https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0_%D0%9D%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%B0,

Сена Карачанак – Янкова

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BA ,

Проф.Драга Тончева - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B0_%D0%A2%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0

 Ето на този уеб адрес може да се запознаете с проекта „Характеризиране на антропогенетичната идентичност на българския народ“ - https://bulgarianhistory.org/proizhoda-na-bulgarite/.

От това изключително мащабно изследване става ясно, че не сме монголоиди, тюрки, алтайци, изобщо каквито и да било азиатци по произход. Става ясно и че със сигурност сме един от най-старите народи населявал Европа. Ръководителят на проекта антрополога Йордан Иванов казва, че „българите сме европеиди, а не тюрки“ - http://www.bgnes.com/bez-filtyr/bez-filtyr/4486376/. Според професор Иво Кременски, наш генетик, 20% от българските мъже имат същата кръв, като тази на създаделите на най-старото злато в света открито във Варненския халколитен некропол - https://offnews.bg/analizi/prof-ivo-kremenski-20-ot-balgarskite-mazhe-s-geni-ot-drevnostta-58226.html.

Да повторим, според нашия учен, 1/5 от българските мъже носят във вените си кръв на близо 8000 години. Как може да стане това, ако сме азиатски номади или пък иранци, които дошли по тези земи едва в VII век, и то като една малка орда. Сам директорът на Българския генетичен проект, Евгени Делев казва, че „Българите сме по-стари от всички други народи в Европа“ - http://www.desant.net/show-news/33803. Евгени Делев казва също и че „Над 75% от гените ни са балкански“ - https://fakti.bg/bulgaria/384068-prouchvane-nad-75-ot-genite-ni-sa-balkanski. Ще цитирам и Акaдемик Ангел Гълъбов от БАН, български лекар вирусолог: „Първото изследване на съвременните българи показа, че ние сме европейци и съдържанието на тюркска кръв от средноазиатската, монголо-алтайската раса е под 1,5%. Което се среща в много части от населението на Европа. Българите дълго време ни наричаха хуно-татари. Но ако това беше истина, то процентното съдържание на хаплогрупите, характерни за ДНК на монголо-алтайската раса, щеше да е много по-високо.

 https://sites.google.com/site/bgvoivodi/intervuta/akad-angel-glbov-ot-ban-po-gen-blgarite-ne-sa-slavani.

 С две думи, като се започне от 30-те и 40-те години на миналия век, практически с много малко изключения, всички антропологични и генетични изследвания за произхода на българите посочват, че сме европейци и то от най-старите, а не азиатци. Е защо тогава в учебниците по история пише друго?

Значи, ние българите сме тукашни, местни и то от хиляди години. Генетиката е точна наука. Тя не може да обърка кои са майка ти и баща ти, защото кръвта е уникален код. Та излиза, че българи и траки имат практически една и съща кръв. Това са предците ни, повече от каквито и да било други народи. Това казва генетиката. Ще повторя, че най-старите неолитни селища, първите градове в Европа са на територията на България, а броят им е смущаващо голям. Аз съм пловдивчанин, а Пловдив е обитаван от почти 8000 години. Значи, днес възможно е напълно моята кръв да е практически същата, като на хората които за първи път са се заселили край тепетата. Изводът, който може да направим е, че по произход българинът е европеец и ако не най-старият европеец създал най-старото злато в света, то със сигурност от най-старите европейски народи, с тая разлика, че нас ни има и до ден днешен. И ако гледаме генетиката, то няма как да повярваме, че сме азиатски номади, акостирали с юртите си край Дунав през VII век. Присъдата на кръвта е, че българинът е от най-старите европейци и то в частност тук, на Балканите, далеч, далеч преди Кубрат и Аспарух. Та, според генетиката и антропологията сме стар местен народ. Това много добре, ама децата учат историята с юртите и азиатските номади пришълци, които си направили къмпинг край Варна. Ощетен ли е тогава българския ученик, та не знае истината за генетичния си произход?











Няма коментари:

Публикуване на коментар